BloggProffs

RingEtt

Hawaii information

Hawaii godkändes som stat år 1959 och är därmed USAs yngsta stat. I Hawaii finns det två officiella språk, Engelska och Hawaiian.

Hawaii är välkänt för sin surfing då vågorna på runt ön kan bli upp mot 8 meter höga. Det hålls årligen världskända surftävlingar där The Van’s Triple Crown of Surfing är den mest prestigefulla. I Hawaii är det även utmärkt att snorkla/dykningen. Om vattnet ligger still är det stor chans att få se delfiner eller en sköldpadda.

Surf under solnedgång
Surfning under himmelska förhållanden.

Hawaii har ett tropiskt klimat men på grund av kyliga, östliga vindar håller det sig på en bra nivå. På sommaren är dagtemperaturen runt 31 grader och under natten sjunker den till ca. 24 grader. Temperaturen skiljer sig inte mycket på vintern men går ner till ca. 28 grader dagtid och 18 grader nattetid.

Solnedgång Hawaii
En av Hawaii’s paradisstränder

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu